Bezoek van de jeugdnatuurgroep IVN
27 mei 2014
0

DSC_2203

Vandaag 21 mei was er een groepje jongeren op visite op ons complex. Ze kwamen voor de bijentuin, maar wilden ook graag uitleg over welke planten er zo groeien op de volkstuin. Het is de jeugdnatuurgroep van het IVN; ze komen in het kader van zien, voelen, proeven.

De uitleg over de bijentuin was wel heel erg leuk, de kinderen mochten een kap op en handschoenen aan zodat het net echte imkers waren. Er werd geïnteresseerd geluisterd naar de uitleg over de koningin en het leggen van haar ongeveer 2014 eitjes. Er werd gekeken in de observatiekast naar de bezigheden van de bijen en de koningin. Later naar de bijenkasten achter het hek, hoe spannend kan het worden. Na de uitleg kregen de kinderen wat limonade en een cracker met honing uit de tuin.

Ook de uitleg over groenten en fruit op de volkstuin,gegeven door leeftijdsgenoten wier ouders een tuin hebben, werd aandachtig naar geluisterd. De kikkers in de sloot kregen ook de nodige aandacht en verbazing over wat de twee kinderen van de volkstuin daar ook over konden vertellen. Als dank voor de aandacht kregen de kinderen nog een zelf gekweekt rodekool plantje mee naar huis.

Ik heb genoten van de aandacht die de kinderen van de jeugdnatuurgroep hebben voor de natuur en niet minder genoten van de uitleg door de kinderen Janka over “hun” tuin en groenten.

Wim de Winter

DSC_2224