Nieuws van de evenementencommissie

De lente barst nu echt los net als het tuinseizoen. We willen daar komende zaterdag tijdens de klusdag aandacht aan besteden door:

·         Om 10 uur het bollenasiel te openen
Het bollenasiel was vorig jaar een succes. We hebben veel bollen ontvangen en die in september kunnen uitdelen aan buurten en scholen die hun buurt of plein wat mooier wilden maken. Dat gaan we dus weer doen.
In het bijgaande artikel dat volgende week in de Oegstgeester Courant gepubliceerd wordt, kun je hier meer over lezen. En heb je zelf nog uitgebloeide bolletjes die je niet op je eigen tuin plant, lever ze dan in. Er staat een kist bij het Praathuis. Samen maken we ons dorp nog een stukje mooier!

·         Plantjesruiltafel.
Misschien heb je al zaailingen of stekjes waarmee je een collega tuinder een plezier kunt doen. In het Praathuis zetten we een tafel klaar waar je ze neer kunt zetten en waar je kunt kijken of er iets voor je tuin staat.

·         Uitdelen zaadjes zonnebloem en pompoen .
We nodigen alle tuinders uit om een zonnebloem en pompoen te telen, om te zien wie de hoogste, resp. zwaarste kan opkweken. Begin september zullen we dan de zonnebloemen gaan meten en begin oktober de pompoen.