OVV op de Oegstgeester Groenmarkt

Op 17 juni 2022 organiseerde Gemeente Oegstgeest de Groenmarkt op de Lange Voort. Die markt is een presentatie van de verschillende groen-initiatieven in ons dorp. Met kleurige posters en vermeldingen in de Oegstgeest Courant kon iedereen ruimschoots van te voren zien wat er te doen zou zijn. Het was prachtig weer toen de markt zo rond 12:00 uur werd geopend. En dat bleef zo de rest van de middag.

Van de vele onderwerpen die waren aangekondigd nam OVV een flink deel voor zijn rekening. Wij deelden de gratis bloembollen uit. Er werd  met een volle kraam breed uitgepakt met diverse soorten gewassen, in vazen en gedroogd en met interessante brochures over stoepplantjes.

Maar dat was niet enige. Maxime en Ivonne hadden limonades, siropen, koekjes, theesoorten en tinctuur meegenomen. Al deze producten waren gemaakt van kruiden uit de natuur. Dit was een echte trekker. De bezoekers konden zelf de limonades tappen. Dat werd op deze schitterende warme dag door iedereen wel erg gewaardeerd.

             .

Er waren veel vragen over de soorten (on)kruid die in de kraam waren uitgestald. Mensen weten vaak niet wat je allemaal kunt doen met de gewassen die we in veel gevallen als hinderlijk beschouwen in onze tuinen. Dat gaat nu dus hopelijk veranderen.

OVV had ook een leuk gesprek met de buren van de Bomenbond. Deze organisatie is niet alleen bezig met het stimuleren van boomaanplant en het behouden van bomen. Ze kunnen ook een belangrijke bijdrage leveren aan het herkennen en behandelen van boomziektes.