Scherp de tuin in met Repair Café
12 maart 2014
0

repair_cafe_logo

Een scheur in uw tuinbroek, de elektrische heggenschaar hapert, de tuinstoel staat op instorten, de planten zijn ‘ziek’ en de snoeischaar is bot als een boterspaan. Verdwijnen uw lentekriebels op zo’n moment? Hoeft helemaal niet. Breng uw afknappers op 22 maart mee naar het Repair Café en knap ze samen op met deskundige vrijwilligers uit Oegstgeest.

In de Montessorischool Oegstgeest, Lange Voort 261c, kunt u die zaterdag van 10 tot 13 uur in de eerste plaats terecht met alledaagse kapotte dingen die eenvoudig gerepareerd kunnen worden: dingen van hout, metaal, fietsen, textiel, dingen met een stekker, elektrotechniek en ict. Deskundige dorpsgenoten leveren gratis bijstand en laten zien hoe deze spullen best een tweede leven kunnen krijgen en niet meteen in de vuilnisbak hoeven te belanden.
In het bijzonder is dit Repair Café gericht op de tuin en tuingereedschap. Dus dat kapotte elektrische tuingereedschap, breng het mee. Het wankele tuinmeubilair, het krijgt hier een opknapbeurt. Alle botte snij- en snoeiwerktuig wordt schoon en scherp voor wie meedoet aan de workshop ‘Scherp de tuin in’, gegeven door drie vaardige lieden. En er is een ‘plantendokter’, een deskundige die adviseert over de manier om uw pipse planten en bomen weer tot wasdom te wekken.
Duurt het misschien even voordat u aan tafel zit met een reparerende dorpsgenoot? Niet erg, u nuttige informatie op aan de leestafel en drinkt tegen kleine vergoeding een kopje koffie of thee. Natuurlijk zijn ook kinderen welkom.
Aansluitend kunt u die dag een kijkje nemen op het schoolplein waar vrijwilligers in het kader van NL Doet een voorjaarsbeurt geven aan het schoolplein voor de ‘brede school’ (SKO en Montessorischool).
Meer informatie op www.repaircafe.nl/oegstgeest, Facebook en Twitter.

repair_cafe_gereedschap
Fotobijschrift:
Tuinwerk is gebaat bij scherp en schoon gereedschap

Fotocredit:
Foto Frans Malten