Onze tuinen

Onze tuinen zijn circa 150 vierkante meter groot. Er zijn verschillende schone sloten waaruit water kan worden gehaald voor de tuin. Uiteraard houdt de tuinder zelf de slootkant en sloot schoon en vrij van begroeiing. De tuin kan voorzien zijn van een kas en/of een berging. Er zijn richtlijnen voor het de grootte daarvan. Maar ook voor het toepassen van bestrijdingsmiddelen, het plaatsen en onderhouden van bomen. Dit alles is te vinden in het Reglement.

De tuinen zijn divers en geven met name in de lente en zomermaanden een schitterend beeld van kleurige bloemen, mooie groentebedden en druk doende tuinders. Vooral in die periode is het van belang het onkruid goed te wieden. Onkruid wat eenmaal sterk heeft geworteld, zoals grassoorten, winde of parapluplanten zijn later lastig weg te krijgen. Mocht een tuinder onverhoopt toch het onkruid te hoog hebben laten opkomen dan zal de tuincommissie daar iets over moeten zeggen.

Uiteraard geldt voor dit alles dat het tuinplezier binnen OVV voorop staat en het genoemde toezicht tot doel heeft het voor iedereen prettig te houden.
Een wandeling over het complex is altijd leuk. Tuinders kunnen van elkaar leren hoe ze hun gewassen moeten opkweken. En vergeet niet dat er altijd wel wat plantjes over zijn die voor een andere tuinder weer interessant zijn.
Voor de hoge nood is er een eco-toilet geïnstalleerd.