Wat doen wij?

Onze tuinen zijn bedoeld om zelf eigen groente, fruit en bloemen te kweken. Jong en oud, doorgewinterde tuinder of groentje, de OVV is er voor iedereen die graag wil (leren) (moes)tuinieren. Genieten van de natuur dicht bij huis, weten waar je eten vandaan komt, lekker buiten bezig zijn in alle seizoenen. Tuinieren is gezond voor lichaam en geest!

Commissies

De leden van OVV kunnen via de Inkoopcommissie collectief zaden en tuinartikelen aanschaffen. Dit gebeurt uiteraard altijd aan het begin van het tuinseizoen.

De Evenementencommissie organiseert elk jaar verschillende activiteiten voor de leden, zoals een plantenruildag, midzomerborrel, zonnebloem- en pompoenwedstrijden een Nieuwjaarsborrel. Verder heeft de OVV afgelopen jaren meegedaan aan de Open Monumentendagen en nemen we deel aan de nieuwe bewonersbijeenkomst die tweemaal per jaar door de gemeente Oegstgeest wordt georganiseerd.

Ons ledenblad De Tuinkabouter wordt door een redactie van 5 tuinders gemaakt en staat elke keer weer vol met tips en informatie voor en door tuinders, interviews met mede-tuinders, recepten, boekbesprekingen en mooie tuinfoto’s.

Onderhoud

De vereniging kent een actieve groep vrijwilligers die regelmatig grotere onderhoudsklussen op zich neemt. Daarnaast dragen alle leden via klusdagen verspreid over het jaar bij aan het onderhoud van het complex. Het bestuur inspecteert de tuinen regelmatig gedurende het seizoen en gaat in gesprek met de betreffende tuinder als een tuin onvoldoende op orde is.  Zo werken leden met elkaar en voor elkaar. Via nieuwsbrieven houdt het bestuur de leden op de hoogte van belangrijke zaken.

Alle gegevens over bestuur en commissies zijn vermeld onder Contact.