Start van het herstel tuinpaden

Zoals aangekondigd tijdens de ALV zouden de tuinpaden worden hersteld. Dat is hard nodig, omdat in de loop der jaren de randen zijn weggezakt en op veel plekken de tegels uit elkaar zijn gaan liggen.

Hans Verschoor was al enige tijd geleden begonnen met het opstellen van een werkplan met begroting. Na akkoord van het bestuur kon hij paaltjes, aarde en zand bestellen en zorgde ervoor dat dit op zaterdag 25 maart allemaal netjes klaar stond. 

Een  wervingscampagne leverde Hans 10 vrijwillers op die allemaal klaarstonden om 9:00. Direct gingen ze aan de slag. Er is begonnen met het aanlooppad vanaf het Praathuis naar pad 4. Deze paden werden als eerste aangepakt. Een immense hoeveelheid werk, wat je niet even in een ochtend doet.

Vandaag konden we vaststellen dat het aanlooppad bij klaar is en pad 4 voor pakweg 1/3. Er zullen vervolgdagen worden ingepland door Hans.

De buitengewoon goede sfeer tijdens de klus werd vergroot doordat Aukje mooi op tijd koffie en cake verzorgde. Charlot wist rondom 12:00 uur een heerlijke lunch met broodjes en soep op tafel te zetten. Dank voor dit initiatief van de Evenementen Commissie!

De eerste resultaten van het tegelwerk zie je hieronder. Belangrijk om te vermelden is dat de tuinen waar aan de randen is gewerkt allemaal netjes worden herstel als er onverhoopt wat graafwerk nodig bleek te zijn. Dat kost tijd, het is tenslotte vrijwilligerswerk. Wie nu direct een kruiwagen aarde of zand  nodig heeft om zelf wat te herstellen kan dan doorgeven aan de evenementencommissie.